Historie

/Historie
Historie2018-09-17T15:09:26+00:00

Et af de første logoer

De første spilletrøjer skulle forældrene selv kreere. Det var påsyede filtnumre

Senere kunne man som spiller selv gå op i Amager Sport butikken, som dengang lå på Saltværksvej, og bestille sin egen spilletrøje.

Logoet der var før det vi har nu

Historien om Basketball Klubben Amager

B.K. Amager blev ved en stiftende generalforsamling på Kastrup Skole i 1976 etableret som Amager Basket.

Det var to idrætslærere på Kastrup Skole, Benny Nielsen og Flemming Holm Jensen, som fik ideen til at starte en basketballklub på Amager, så i samarbejde med Jette og Flemming Wich, som var flyttet til Amager, og hvis drenge gik på Kastrup Skole, startede de det, der i dag er BKA.

Flemming Holm var den første formand i BKA, kort tid efter vardet Flemming Wich som overtog formandsposten (far til Steffen Wich som i dag er headcoach for Bakken Bears), hvor også nu Ulla og Peter Freill var kommet i bestyrelsen. De første år trænede og spillede man kampe i gymnastiksalene på Kastrup Skole og Nordregårdsskolen.

Ulla Freil (mor til Tine Freil) var på dette tidspunkt kasserer i klubben, Ulla tog sin opgave meget alvorligt, ofte kom hun over på Kastrup Skole i frikvartererne og hev fat i de medlemmer, der havde glemt at betale kontingent.

Det var også hjemme i privaten hos Peter og Ulla, hvor man i kælderen kunne købe de ”rigtige” basketsko (All Star) og strømper.

I 1981 blev Ruth Klussmann formand for Amager Basket. Ruth var gift med Kaj Klussmann, som var skolebetjent på den nybyggede Kastrupgårdsskole, hvor klubben fik base de næste mange år. Alle kampene blev nu spillet på Kastrupgårdsskolen og også rigtig mange hold fik bedre træningsmuligheder på Kastrupgårdsskolen. I rigtig mange år foregik træning, kampe og meget er klubbens sociale liv på Kastrupgårdsskolen, for eksempen med banko, fester, julearrangementer mm.

Mange fandt deres kærester på Kastrupgårdsskolen – flere er stadig gift den dag i dag:-)

På et tidspunkt blev vores Herre 1 og Dame 1 hold så gode, at de rykkede op i de bedste divisioner, så Kastrupgårdsskolens basketballbane blev for lille. Så vi rykkede vores hjemmebane for vores bedste hold op i Amager Hallen, ved ikke om det var i samme moment at navnet blev ændret til Basketball Klubben Amager.

I starten delte vi hallen med håndboldklubben, men da Travbanehallen blev bygget, blev den håndboldklubbens hal, og vi fik Amagerhallen med badminton og senere for os selv.

Fortsættelse følger…