BK Amagers U19-damer på baskettur hos BC Zalgiris, Kaunas

Forrige uge var U19-dameholdet på baskettur i Litauen sammen med AKS Ajax.
Pigerne har været heldige at komme med på turen, da AJAX intet pigehold har. Pigernes headcoach Eleni arbejder til dagligt på AKS Ajax sportsgymnasium og har derfor haft mulighed for at tage U19-damerne med på turen. Turen bød på en træning om dagen sammen med tidligere landstrænere for de litauiske landshold. Alle trænerne har været rigtig dygtige og kompetente. Derudover har alle holdene på turen spillet en kamp mod Zalgiris. Alle holdene har været inde og se to Euroleague kampe, som har været den helt store basketoplevelse på turen. Basket fylder ekstremt meget i Litauen og det har været en vildt fed oplevelse for pigerne at opleve en anden basketkultur end den vi ser i Danmark til dagligt.

Spillerne om turen

“Jeg synes det var virkelig fedt at opleve en helt anden basketkultur end den vi har herhjemme i Danmark. Der er et langt mere professionelt setup, også omkring deres ungdomsafdeling, hvilket var rigtig fedt at være en del af i et par dage. Trænerne er helt ekstremt dygtige og meget deltaljerede i deres coaching hvilket var super fedt, og meget lærerigt at opleve som spiller.”
– Katharina, U19
“Vi har været så heldige at få lov til st tage med AJAX til Litauen. Det har ikke bare været en god tur socialt, men også en kæmpe basketoplevelse. Det var fedt at se anden helt anden basketkultur, også blev vi trænet af nogle meget dygtige litauiske træner, som havde en masse nye inputs. Derudover har vi set Euroleague kampe, som var en rigtig god oplevelse.“
– Karoline, U19

Coach Eleni om turen

“The first week of February was a great week for our U19 team. We had a great experience as guests of BC Zalgiris Kaunas and AKS Ajax Sportsgymnasium in Lithuania. Big thank you to both of them for making this trip come true. In addition to that, Zalgiris Coaching Clinic took place, we had the opportunity to have a close look at the Zalgiris Basketball Academy, Zalgiris Youth Program and the main team’s practices. Lastly we had the opportunity to watch two live Euroleague basketball games, vs. Maccabi and vs. Unics Kazan. Watching top tier players competing was one to remember.”

Du kan følge med behind the scenes & se mere fra turen på U19-holdets Instagram her.

Indlæg skrevet af Astrid Weber Bonde-Poulsen, U19-spiller & SoMe assistent for BK Amager