Kære spillere, kære forældre,

Den forgangne, og desværre meget coronaramte, sæson 2020/21 går på hæld. Vi nåede heldigvis at opleve den gode stemning, og en masse driblinger i Amagerhallen til vores MiniCamp med mere en 80 spillere tilmeldt…!! Jeg havde fornøjelsen af at hjælp med frokosten on lørdagen, og humøret var bare i top… 😊

De sidste måneder, har vi i bestyrelsen allerede brugt en del ressourcer på at kigge fremad – så planlægningen af den nye sæson er godt på plads. Nedenfor vil jeg fortælle om nogle af de nye spændende initiativer vi vil søsætte, og håber meget på at disse vil blive en succes – og vel modtaget. Alt hvad vi gør, gør vi for at fremme miljøet, mulighederne og trivslen hos spillere og trænere. Der skal lægges mange puslespil, både i forhold til trænere og træningstider, og vi føler vi er nået rigtig godt i mål med alt dette.

U17 Damer/U19 Damer/Dameliga

For vores ældste piger og dameliga, har vi længe haft en ambition om kunne arbejde med en rød tråd allerede fra U17 op til Dameliga. Der er flere hensyn at tage, både i forhold til mængden af træning, men også i forhold til sammensætning af trænere mv. Det setup vi har fået på plads, er et ret spændende et af slagsen.

Vi har indgået kontrakt med Eleni Kafantari som Headcoach for vores Dameligahold. Ligeledes skal Eleni være Headcoach for vores U19 Damehold. For vores U19 damer har vi indgået en alliance med AKS (Ajax København Sportsgymnasie), således at AKS´s spillere/elever spiller med BK Amager i denne sæson. Dette skridt har vi taget, for også i fremtiden at tilbyde bedre muligheder til vores spillere – for at kombinere uddannelse og elitesport. Vi har store forventninger til dette nye samarbejde.

Som Assistent Coach har vi indgået kontakt med James Young, som har arbejdet sammen med Eleni i SISU over en længere periode. Vi ser det som en stor fordel, at vores trænerteam har indgående kendskab til hinanden.

James skal fungere som Headcoach for U17 Damer, og som Assistant Coach for U19 Damer og Dameliga.

Ydermere vil Mogens Thygesen fungere som Assistant Coach på tværs af de 3 hold.

Vi mener vi har rekrutteret trænerkapaciteter fra øverste hylde i Danmark, for på den måde at investere i vores ældste ungdomsspillere på damesiden samt dameliga. Ligeledes for at sikre den rigtige ”rejse” fra ungdomspiller til elite seniorspiller.

U15 Herrer/U17 Herrer/ U19 Herrer

Den røde tråd som vi har introduceret ovenfor til vores ældste ungdomsspillere på damesiden, arbejder vi også med på herresiden. Der har været arbejdet med dette her noget tid, så vi er sikre på at succesen kan kopieres fra dame til herre.

Konkret har vi næste sæson en fast ugentlig træning for ungdomsholdene U15 Herre 1, U17 Herre 1 og U19 Herre, hvor hele Amagerhallen er deres i et fælles træningspas. Det giver mulighed for trænerne at arbejde på tværs af holdene, samtidig med at trænere med specifikke ekspertiser kan arbejde med alle holdende. Der er en rigtig stærk sammensætning af trænere til dette set up, samt til holdende for sig.

U11 Piger & Drenge

Som noget nyt vil vi i den kommende sæson teste et format for nogle af de yngste årgange. Derfor vil U11 Pige 1+2 og U11 Drenge 1+2, træne på samme tid i Amagerhallen. 4 baner på tværs med masser af kurve..!! 4 hold som vil få hvert deres trænerteam, men som vil træne på samme tid. Vi håber at dette på basket og træningsdelen kan give en masse synergier, og bedre muligheder for samarbejde mellem holdende. Vi håber også at kunne styrke den sociale platform mellem spillerne, da de alle forhåbentlig skal tilbringe de næste mange år hos os i BK Amager… 😊

Når alle øvrige hold ikke er nævnt, er det ikke fordi der ikke er fokus på dem. Træningstider er fordelt således at alle kan få sin gang i Amagerhallen mindst én gang om ugen, og gerne mere… Vi har forsøgt at planlægge det således at årgangene ofte træner samtidig, eller i forlængelse af hinanden. Trænerne er en kombination af rutine, og unge spillere med ønske og motivation om trænergerningen. Vi har flere af vores rutinerede trænere, som i år ikke træner hold – men i stedet er dedikerede til at være mentorer for vores yngre trænere.

Vi står alle klar til august med fede træninger og turneringer planlagt…!! Sæt det første kryds i kalenderen i weekenden den 10.-12. september, hvor vi holder Amager Cup 2021 – vi får brug for en masse hænder til at hjælpe, til gengæld for en masse fed basket… 😊

God sommer – ses til august…

/Martin