Nye restriktioner fra den 9. december til 3. januar

Vi har efterhånden accepteret at 2020 ikke har er et godt basketår, eller bare godt år generelt. Endnu en gang kommer der nye restriktioner, som påvirker både træning og kamp for alle i BKA (med få undtagelser)

De fleste af jer har sikkert set pressemødet og hørt om de nye restriktioner, som træder i kraft fra onsdag d. 9. december i 38 kommuner landet over, heriblandt Tårnby.

De nye restriktioner betyder følgende:

  • Al indendørs idræt lukkes ned og al træning er hermed aflyst frem til 3. januar. 
    Dermed lukkes alt turnering i de 38 kommuner også helt ned. (Turnering for ungdom fortsætter dog for de klubber der er ikke ligger i én af de 38 kommuner. DBBF afvikler alle de stævner og kampe som kan afvikles under nuværende restriktioner.)
  • Udendørs idræt kan fortsat gennemføres, når de øvrige retningslinjer følges. Man kan derfor godt fortsætte træning udendørs med grupper af max 10 personer. Husk at børn skal have én træner pr. gruppe.
    Vi opfordrer virkelig til at I tænker kreativt, får noget frisk luft og forsøger at få rørt jer udendørs, så vidt det er muligt. Brug også gerne Holdsport til at koordinere udendørs træning samt tilmelding.
  • Myndighederne opfordrer til, at man tager restriktionerne fra sin hjemkommune med sig, hvis man krydser kommunegrænsen. Hvis man bor i en af de 38 kommuner, kan man således godt dyrke fx udendørs basketball i en anden af de 38 kommuner, men ikke i øvrige kommuner. Det præciseres hermed, at man ikke må deltage i kampe, camps, stævner i de kommuner der IKKE er omfattet af restriktionerne, hvis man selv bor i en af de kommuner der er lukket ned. Det gælder både hold og enkeltpersoner.
  • Professionel idræt er fortsat undtaget. Det betyder at Basketligaen og Dameligaen fortsætter med træning og kampafvikling – som de eneste.
  • Tilladelsen til 500 tilskuere inkl. deltagere gælder kun udendørs, ikke indendørs. Det betyder for Basketligaen og Dameligaen, at de klubber, der ligger i en af de 38 kommuner ikke må have tilskuere. De klubber, der ikke ligger i én af de 38 kommuner må fortsat gerne have op til 500 tilskuere.

Basketligakampe kan ses på Fanset, som resten af december tilbyder gratis stream af alle herrekampe. Dameligakampe kan ses live på hjemmeholdenes respektive Facebooksider eller på Dameligaens Youtube.

Pas på jer selv, pas på jeres kære og hold ud forhåbentlig lidt endnu! Vi glæder os til at se jer i Amagerhallen igen i det nye år, hvor bedre basket-dage er på vej!  

(Opdateret 8. december)

Hang in there